Lézeres arcfiatalítás – Carbon peeling

A carbon peel (vagy karbon peel, carbon peeling, soft peeling) forradalmi lézerkezelés, mely olyan felszíni lézeres hámlasztó, pórusminimalizáló, pórusösszehúzó kezelés, ami egyben finom gyulladáscsökkentő és kollagénstimuláló hatással is bír. A bőr regenerálódási ideje minimális a kezelés után. Kifejezetten hatékony zsíros bőr esetén, a mitesszeres bőrre, a tág pórusokra. Ajánlott a hámlasztás céljára, a kollagén termelődésének fokozására. Azonnali friss megjelenést biztosít, a kezelést követően a bőr puhább, simább, feszesebb.
A biztonságos és fájdalommentes kezelés életkortól függetlenül, bármely bőrtípus esetében, az év minden évszakában alkalmazható.
A kezelést vadonatúj rövid impulzusú Nd:YAG lézer berendezéslézerünkkel végezzük.
Bár peelingnek nevezik, a carbon peeling és a kémiai peeling közötti eltérés az, hogy a lézeres carbon peel hővel dolgozik a savak helyett. Mivel mellőzi a savakat, ha valaki olyan elváltozástól szenved, mint pl. az ekcéma, a carbon peel kevesebb irritációt jelent számára, mint a kémiai peeling.

A carbon peel hatásai

Tisztító hatás:
A szén bejut a pórusok mélyébe, és magába szívja, felveszi a pórus mélyéből a faggyút és a szennyezőanyagokat. A lézer a szénrészecskéket célozza és pusztítja el és közben magával viszi a szénrészecskék által abszorbeált anyagokat is, kitisztítva a bőrt.

Hámlasztó hatás:
Az eltávolított hámsejtek, mitesszerek révén javul a bőrkép, a felrobbanó szénrészecskék finoman és kíméletesen hámlasztják a felszínt. A bőr puhább, sugárzóbb, csökken a pórusok mérete és egyenletesebb a bőrfelszín.

Fiatalító hatás:
A karbon peeling a bőr mélyebb rétegeit is megcélozza, a hőhatás pedig stimulálja a kollagén termelését, amelynek eredményeképpen a bőr feszesebbé válik, a ráncok simulnak, a bőr ragyog. Kiváló lehetőség a felszíni ráncok kezelésében.

Aknét és zsíros bőrt kezelő hatás:
A karbon peeling során termelődő hő még két pozitív hatásról gondoskodik. Egyrészt csökkenti az aknét okozó P. cnes baktériumok számát, így könnyebben kezelhetőek a pattanások, elváltozások, és a hő hatására összébb húzódnak a faggyúmirigyek, így csökken a termelődő faggyú mennyisége, ennek révén pedig kevésbé tömődnek el a pórusok. A kezelés a testen is alkalmazható, például háton, mellkason. Nagyon jó opció azoknak, akik erős akne esetén ódzkodnak a gyógyszeres kezeléstől!

Természetesen, mint minden kezelés esetén, javasolt kiegészíteni a kezelést a megfelelő otthoni ápolási termékekkel, és kötelező a napi szintű fényvédelem. Már egy kezelés után is látható a változás, de a maximális, hosszan tartó kezelésekhez javasoljuk a rendszeres carbon peel kezelést.

Gyakoriság

A kezelésekre 2-4 hetes időközönként kerülhet sor, és javasolt a 3-5 alkalom igénybevétele, utána pedig az elért eredmények fenntartásához 2-3 havonta egy fenntartó kezelés.

Indikációk

Összefoglalva, az alábbi problémák esetén javasoljuk a carbon peelt:

– akne
– akne miatti pigmentálódás
– aknés hegek
– tág és eltömődött pórusok
– melazma
– fény okozta öregedés
– ráncok

A beavatkozás menete, előápolás, utóápolás

A kezelés előtti egy héten fel kell függeszteni a retinolos termékek használatát, illetve, ha még korábban nem tette meg, minden nap használjon fényvédőt. Maga a kezelés az arcon összesen 30 percet vesz igénybe. Emiatt sorolják az ebédidős kezelések közé.

A smink eltávolítása és a bőr alapos letisztítása után karbonpasztát viszünk fel a bőrre. A szén felszívja az olajat, szennyeződést, a pórusok mélyéből is. A paszta száradása Ön kap egy védőszemüveget, hogy védjük a szemet a lézersugártól. A kezelő az Nd:YAG lézerrel, alacsony energia-beállítással végigpásztázza a bőrt. A lézer szétrobbantja a szénrészecskéket. Az elégett, a szennyeződést tartalmazó szénport elszívóval elvezetjük a kezelt területről. Kezelés után hidratáló krémet és fényvédőt viszünk fel a területre.

Érzékeny bőr a hő hatására a kezelés során kipirosodhat, mely átmeneti és magától megszűnik.
Utóápolás során, a lézeres carbon peel után gyengéden ápolni szükséges a bőrt és gondoskodni kell elegendő hidratálásáról, ugyanis pár napon keresztül a bőr száraz lehet, hámlás is előfordulhat. Egy héten keresztül kötelező a min. 30-as SPF fényvédő használata. Szintén legalább 5 napig kerülje a retinolos termékeket a bőrén. Legalább egy hétig ne végezzen semmilyen hámlasztást, ne vegyen igénybe abrazív vagy invazív beavatkozást.

A kezelést Q-kapcsolt NdYag lézerrel és egy ehhez fejlesztett, nanotechnológiás carbongél segítségével végezzük. Hatékony, nem invazív és teljesen fájdalommentes lézeres kezelés, amely kiválóan alkalmas:

  1. a kisebb bőrhibák kezelésére,
  2. a bőr textúrájának javítására
  3. a pórusok méretének csökkentésére,
  4. a kollagén termelés javítására
  5. és a bőr megújítására.

 

Már az első kezelést követően minden vendég pozitív, szemmel jól látható változást tapasztal, egy időben több hatás érvényesül.

  • A pórusok mérete látványosan csökken
  • A hegek mélysége csökken
  • A pigmentfoltok halványodnak
  • Feszesebb bőrtextúra
  • Gyulladásos folyamatok csökkenése

A kezeléseket még jobb eredmény érdekében bőr típusnak megfelelő extra hatóanyagtartalmú készítménnyel, valamint elektrokozmetikával kombináljuk.

Egy 4-6 alkalmas kúra során az aknés heges bőrállapot jelentős mértékben javul.